19:00

IFK Hallsberg

POÄNGLÖSA I FILIPSTAD!

Fredag kväll och serieledarna Filipstad på bortaplan, enklare uppgifter finns ju..
Hallsberg inleder matchen på ett bra sätt, man har fart i skridskoåkningen och sätter press på Filipstad som dock kommer in i matchen genom två snabba mål, det första efter 3.31 och det andra efter 6.50.
Hallsbergs senaste tillskott i truppen Mark Gordon gör sitt första byte drygt 7-8 min in i perioden. Mark tar för sig direkt och visar att han kommer bli en tillgång i laget. Lite typiskt amerikansk i sin spelstil, orädd och kliver inte undan.
Trots Marks intåg i matchen så ökar Filipstad på till 3-0 innan perioden är slut.
3-0 är inget omöjligt försprång att hämta in samtidigt som det är en svår ledningen att bevaka, många lag har fallit in i tron att det är lugnt och säkert med 3-0 vilket Filipstad verkade tro när Hallsberg reducerar till 3-1 redan efter 59 sekunder.
Lyckan blir dock kortvarig då Filipstad ökar på sin ledning till 4-1 två minuter senare.
Då Hallsberg satsar framåt och jobbar för ytterligare en reducering så vänder Filipstad spelet snabbt och vid ett av dessa tillfällen hamnar Hallsbergs back på efterkälken och har inget annat alternativ än att haka Filipstadspelaren.
Domaren tvekar inte utan dömer straff för Filipstad, en straff som Max Starkenberg i målet tar, tiden för straffen var 9.41 och halva matchen kvar. Dessvärre i efterföljande tekning i Hallsbergs zon ökar Filipstad på till 5-1, tiden för målet 9.53
Vi har fortfarande halva matchen kvar och 4 skott, mer behövs inte för att kvittera Filipstads ledning.
Hoppet tänds direkt i inledningen av tredje perioden när Hallsberg reducerar till 5-2 efter 55 sekunder. Lyckan blir dock kortvarig även den här gången, Filipstad snappar upp ett misslyckat uppspel i mittzonen och deras kvicka forward kan bryta in från sidan och göra 6-2 bara minuten senare.
Där dog matchen lite, Hallsberg försöker och får in ytterligare en reducering i powerplay efter 18.26
Säsongens hittills bästa powerplay spel från Hallsbergs sida men det räcker inte.
Filipstad vinner rättvist och den största skillnaden lagen emellan var att Filipstad aldrig stog stilla, dom hade hela tiden spelare i rörelse och passningsmöjligheter, där har Hallsberg lite att lära.
Trots förlusten så tar vi med oss att Hallsberg vinner den tredje perioden med 2-1 och även skotten med 14-10

Nästa match är på onsdag mot Grums hemma i Sydnärkehallen.